Friday, November 12, 2010

Tanda anda lahir tahun 80an...

citer favorite time tu...Thundercats, Mask, Teenage Mutant Ninja Turtles, Ghostbusters..
mesti x miss punyer..

ade satu time mase sekolah rendah, kiter kne bawak berus gigi
n cawan kiter sendiri tok program berus gigi..
pastu duduk tepi longkang berus gigi ramai2..haha

ni pulak program susu sekolah..mesti kengkorang igt..aku suke sgt ngn susu nih,
tp malang time tu sekolah aku bg tok bebudak tertentu jer..
(susu free mane leh kasi kt sume org..huhu)

time tu klau kiter wat salah mesti kene rotan dgn pembaris kuning yg panjang tu..
ade setengah kelas tu sampai patah pembaris tu..
kalau sebut pasal makan plak..time tu harga kat kantin sekolah, klau mee kari 
leh dapat dlm 30sen-50sen jer..
klau air plak 10sen pun dah dpt..
INGAT lg x?mase sekolah dulu ade program RMT?haha..aku keciwa xdpt..kui3

hah..klau bab kasut sekolah plak mesti korang minat kasut2 cmni..
BATA, Pallas Jazz tu dlm tgn la kan??

zaman 80an dulu, xde nye CD ker MP3 ker..yg ade ni hah
KASET..mane leh pilih2 playlist lagu nih..tp walaupun kureng, tp ramai giler 
keje dok membeli kaset..haha

zaman tu plak..ni la komputer paling canggih,cpu box kt bawah monitor tu..
tp time tu klau dapat komputer ni dah seronok giler..
time tu lak..mane ade laptop cm zaman sekrg ni...

hah..ni video game zaman tu..mane ade lg PSP ke, games boy ker..PS2, PS3 X-Box sume tu..
tp budak2 zaman ni, klau dpt men game ni xigt dunia..
aku dulu siap kene marah sebab aku main sampai cair adapter die..
dah kene beli baru..haha

ni pulak permainan popular time tu...ade yg sampai bawak ke sekolah nk main mende ni..
tambah satu lg game favorite..wat kapal terbang kertas..pastu main dalam kelas
kenal ini batu..haa time tu budak2 pompuan suke sgt main mende ni..
dak laki lak suke main tudung tin..aku terer mase tu..haha(poyo)

haha..ini sedikit sebanyak aku dapat kongsi tok mengenali sesape yg lahir zaman 80an,
klau kengkorang yg membaca entry ni, korg mengalami sume tu,
sah2 korang tergolong dalam golongan rock kapak dak2 lahir tahun 80an

SELAMAT MENGIMBAU





3 Civillian:

Watever Love said... [Reply to comment]

nice one~ It brings some of the memories back :)

Cik Rimau said... [Reply to comment]

tambah ag 1.. suke tgok dragon ballz.. n suke main galah panjang.. byk ag sbnrnye.. tq buat entri ni.. bole buat kite kenang balik zaman kanak2 kite smula.. (sy lahir taun 1989..tergolong jugak la kan???) hehehe

M.N.SYUKRI said... [Reply to comment]

Cik Rimau : a'ah..bnyk lagi..klau nak letak..panjang sgt plk entry..huhu..xpe2 boleh je,janji semua tu awk lalui..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...